Start Buzz Cela Nemačka traži odbeglu kravu Yvonne

Cela Nemačka traži odbeglu kravu Yvonne

SHARE

Odbegla krava Yvonne ovih je dana glavna tema u svim nemačkim medijima. Potraga za smeđom kravom koja je još u maju pobegla s male farme u Bavarskoj pa se se od tad skrivala u šumi, zaintrigirala je celu zemlju.

[youtube V0yoLpWJ7X0]

Za kravom Yvonne bila je organizovana opsežna potraga, aktivisti za prava životinja koristili su skutere, pse tragače, šaptače kravama i helikoptere opremljene kamerama za noćno snimanje, ali ništa nije pomoglo. Lokalno stanovništvo nekoliko je puta dojavio da je Yvonne viđena, a jednom je čak snimljena kako pase travu u sumrak, ali kad god bi joj se tragači približili, krava bi pobegla.

“Našli smo njene tragove, vrlo sveže. I sledićemo trag”, rekao je uporni aktivista Johann Wintersteller iz azila za životinje “Gut Aiderbichl”. On kaže kako ne žele da odustanu od potrage, makar je tražili mesecima. Krava Yvonne našla se na naslovnicama nemačkih medija samo nekoliko dana nakon bega, kad se zamalo sudarila s policijskim automobilom. Lokalne vlasti proglasile su je opasnošću na putu i naredile da je treba ubiti na mestu, ali aktivisti za prava životinja su se pobunili i protestovali. Pokrenuli su i kampanju na Facebooku pa je naredba za ubijanje ukinuta.

OSTAVI KOMENTAR