Start BRAVO Blog Trenutak istine: Pisali smo organizatorima koncerata u Srbiji, stigao je i odgovor!

Trenutak istine: Pisali smo organizatorima koncerata u Srbiji, stigao je i odgovor!

SHARE

Exclusive... One Direction Boys Head Out To Their Concert In Belgium ***USA, SOUTH AMERICA, CANADA AND OZ ONLY***

Baš kao što smo i obećali, glasanje za našu veliku BRAVO koncertnu anketu nije bilo uzaludno. Dobijene rezultate prosledili smo na jedinu moguću adresu, Kombank Arenu, a odgovor smo dobili ljubaznošću menadžerke Danijele Rakić.

Pre nego što pročitate pismo i odgovor koji smo dobili, moramo vam reći dve stvari. Prvo, obratili smo se Kombank Areni jer oni organizuju praktično sve velike koncerte u Srbiji, a drugo jeste da smo poslali rezultate samo prve BRAVO koncertne ankete. Razlog za to je što smo za nju dobili praktično 20.000 glasova, a duplo manje u narednoj anketi, pa je ova prva logično, bila mnogo važnija. Da ne dužimo dalje, evo i pisma koje smo poslali ovog četvrtka.

Poštovana Danijela,

Izjava gospodina Dejana Petričevića, direktorka Kombank arene, da će naredne godine u Kombank areni nastupiti tri velike svetske muzičke zvezde, kao i da se pregovara sa više od 20 njih, naišla je na neverovatan odziv naših posetilaca na bravo.rs

LINK: http://www.bravo.rs/hot-news/o-kome-se-radi-tri-mega-muzicke-zvezde-stizu-u-beograd-pregovara-se-sa-jos-vise-od-20/

Svesni smo toga da se pregovori i već verovatno dogovorena gostovanja odnose na muzičare kojima mladi od 20 godina nisu primarna publika, pa smo zbog toga po prvi put upravo njima ukazali priliku da kroz veliku anketu na našem portalu izraze koji su to muzičari koje oni žele da vide u Areni 2014. godine.

LINK: http://www.bravo.rs/hot-news/velika-bravo-anketa-kog-izvodaca-najvise-zelis-da-vidis-u-beogradu-2014-godine/

Kao što možete videti, reakcije su bile zaista fantastične – vest je podeljena nekoliko hiljada puta na Facebooku, podeljena više od 600 puta na tviteru, ali mnogo važnije od toga, za 15 dana koliko je trajalo glasanje (od 5. do 20. oktobra), stiglo nam je impresivnih 19600 glasova. Napominjemo da se sa jedne IP adrese moglo glasati samo jedan jedini put tako da su varanja svedena na apsolutni minimum, a posetioce smo bezbroj puta molili da glasaju samo pod uslovom da bi zaista izdvojili novac i vreme da dođu u Arenu. Skoro 10.000 glasova koje je dobio One Direction i više od 7000 glasova za Justina Biebera najbolji su pokazatelji da ove muzičke zvezde imaju daleko najveću podršku u Srbiji i zemljama okruženja. Napominjemo naravno da bi znatan broj fanova One Directiona verovatno želeo i na koncerte nekih drugih zvezda, baš kao što bi i fanovi Justina Biebera u značajnom broju posetili koncert One Directiona, da je bilo moguće glasati za više od jednog ponuđeg izvođača. Takođe, s obzirom da je anketa sprovedena u toku školske godine, nema sumje da bi ona, da je urađena tokom leta, imala i barem 20-30% više glasova.

Naravno, organizacija koncerata ogroman je posao koji zavisi od velikog broja faktora, a tinejdžerska publika smatra se velikim rizikom, što je nažalost, pokazala i praksa ranijih godina. Ipak, voleo bih da ukoliko možete, prosledite ovu anketu ljudima, odnosno kompanijama koje se direktno bave organizacijom koncerata u Kombank areni, jer verujem da će im ove informacije biti izuzetno dragocene. BRAVO.rs najveći je regionalni tinejdžerski portal i sa sobom nadamo se ipak nosi određeni kredibilet, koji govori da su rezultati ove ankete merodavni. Nadam se da će ovo makar pokrenuti razmišljanje da se izađe u susret mladima i njihovim željama.

Srdačan pozdrav

Vrlo brzo stigao nam je i odgovor, a on njega u celosti prenosimo:

Poštovani,

Hvala sto se nam poslali rezultate ankete. Jako dobro sam upoznata sa Bravo magazinom i portalom. Vaše istraživanje nam znači ali kada su koncerti u pitanju, posebno izvođača koji spadaju u top A kategoriju, brojka zainteresovanih samo je maleni faktor, gotovo zanemarljiv kada su pregovori u pitanju. Verujte, na takve stvari čak ni mi koji smo direktni i jedini veliki koncertni pregovarači i organizatori stranih događaja, uz svu volju i spremnost da ponudimo najbolje honorare, ne možemo bitno da utičemo. To je ogromna mašinerija svetske zabave. Svakako vam hvala na ovome što radite.

Ukratko, situacija u kojoj se nalazimo nije sjajna, ali verujemo kako je to svakom Directioneru, Belieberu, Selenatoru, Swiftijeu odavno jasno. Ipak, kao što vidite, anketa nije bila uzaludna – Kombank arena kao praktično jedino organizator koji u Srbiju može da dovede Biebsa, 1D i druge mlade zvezde sad konačno zna kakvo interesovanje vlada za njih. Nažalost, isto tako možete pročitati i da vaša zainteresovanost pa čak i novac više nisu primaran faktor i da najveće muzičare nije lako privući ne samo u Srbiju, već i zemlje okruženja.

Nakon svega, zaključak je jasan – Da li će Biebs, 1D ili neko treći doći zavisi od vas – svedoci smo toga da su momci iz One Directiona primetili vaše trendove na tviteru, znamo i da se Harry Styles obratio obožavateljki iz Srbije, kao i što su naši Swiftieji uspeli da razmene nekoliko poruka sa menadžerom Taylor Swift. Jednostavno, budite angažovani kao i do sad – pravite okupljanja, trendove na tviteru… sve, samo da budete primećeni. Publika očigledno postoji, kao i interesovanje organizatora koncerata, ali Jus, 1D, Selena, Miley i ostali kao da i ne znaju koliko su voljeni u ovom kraju sveta. Ali kao što smo rekli i to se menja. Nemojte odustajati, jer mi to sigurno nećemo uraditi – sad kad znate da je sve na vama, možda je tako i bolje.

Autor: Life Content
FOTO: SIPA

86 KOMENTARA

OSTAVI KOMENTAR