Start Akcije Životni polet (Elan Vital) u Galeriji Doma Omladine! Samostalna izložba Predraga...

Životni polet (Elan Vital) u Galeriji Doma Omladine! Samostalna izložba Predraga Terzića

SHARE

Umetnik Predrag Terzić predstaviće beogradskoj publici ove jeseni u Galeriji Doma Omladine novu seriju fotografija, kao i veliki print, koji su inspirisani sportom, tačnije košarkom.

 

Izložbu pod nazivom Životni polet (Elan Vital) otvoriće košarkaški stručnjak i najuspešniji trener Partizana Duško Vujošević 31. oktobra 2011. godine, sa početkom u 19.00 časova.

Rad Životni polet (Elan Vital) Predraga Terzića sastoji se iz niza vizuelno rešenih košarkaških napada na terenima Beograda, Zaječara, Čačka, Herceg Novog, Kraljeva i Vroclava (Poljska). Unutar ovakvih intervencija u prostoru, mogu se nagovestiti načini oblikovanja i prezentovanja teoretskih okvira, koji dolaze od strane košarkaškog trenera koji svoje ideje prenosi na teren.

Zahvaljujući ovakvom načinu rada, većini gledaoca moguće je objasniti i prikazati snagu trenutka i odlučnost trenera i igrača da dogovorenu odluku izvedu na košarkaškom terenu. Trenutak kada se dogovorena taktika sprovede u delo, u većini slučajeva rešava dilemu o pobedniku i dovodi celokupno gledalište i protagoniste do sjedinjavanja u zajedničkom trenutku koji je neponovljiv, odnosno dovodi do pojave singularnosti. Upravo pomenuti trenutak pravi razliku, u kome se jedna sportska igra prenosi na teren umetnosti, i gde se postignuta singularnost može čitati kao umetničko delo.

Izložba će trajati do 14 novembra 2011. godine.

OSTAVI KOMENTAR